Makarnali bal kabagi yapimi

Mazemeler:
1 paket makarna
3-4 bardak bal kabağı (dilimlenmiş ve çekirdekleri ayrılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)
3-4 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla rendelenmiş cheddar peyniri
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı kırmızı biber
İsteğe bağlı taze maydanoz

Hazırlanışı:
Makarnayı haşlayın ve süzün.
Yağı kısık ateşte eritin.
Bi tarafdanda bal kabaklarını ayıklayıp, soyup, doğrayın. Bal kabaklarını yumuşayana kadar kaynatın, ardından süzün. Yağı, tuzu, biberi ve sütü ekleyip karışımı blenderdan geçirin.
Elde ettiğinin sosu haşladığınız makarnaya ekleyin. Ardından da peyniri ekleyip peynir eriyene kadar karıştırın.
İsterseniz tuz ve biber ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Yorumlar

En çok görüntü alan yayınlar

Patatesli köfte